بورک ترکیه ای

بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه می باشد.

بسته به زمانی که می خواهید بورک درست کنید، مواد مورد علاقه ای را در این خمیر می پیچانید و در روغن سرخ و یا در فر پخت می کنید. مثلا مردم ترکیه عادت دارند که برای صبحانه یا عصرانه در خمیر یوفکا پنیر و سبزیجات و زیتون منطقه اژه (سواحل دریای اژه) بپیچانند و یا برای نهار در آن کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل دلمه ای و… بگذارند. همچنین گوشت چرخ کرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و … از جمله مواد غذایی هستند که برای تهیه بورک از آنها استفاده می شود.

مواد لازم :

  • خمیر یوفکا : مقدار لازم
  • سیب زمینی : ۳ عدد
  • پیاز : ۱ عدد
  • روغن زیتون : مقداری
  • پنیر خامه ای : ۱۰۰ گرم
  • پنیر پیتزا : ۱۰۰ گرم
  • زرده تخم مرغ : ۱ عدد
  • نمک و فلفل : مقدار لازم

طرز تهيه:

سیب زمینی ها را بپزید ، پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.

سپس سیب زمینی ها پخته را ریز خرد کنید ( یا رنده کنید ) و به پیاز اضافه نمائید ، کمی نمک و فلفل بزنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید.

پس از اینکه مواد را از روی حرارت برداشتید پنیرها را اضافه کنید و کمی مخلوط نمائید.

خمیرها را به نوبت باز کنید و روی خمیرها کمی زرده بمالید سپس مقداری از مخلوط آماده داخل خمیر بریزید ، لبه دیگر خمیر را برگردانید و برای اتصال لبه های خمیر کمی زرده تخم مرغ بزنید ( زرده تخم مرغ مانند چسب عمل میکند ).

کف سینی را چرب کنید سپس خمیرهای اماده را کف قالب بچینید ، سینی را درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید ، پس از اماده شدن بورک ها را بهمراه سس دلخواه سرو نمائید.

میتوانید درون ماهیتابه مقدار کمی روغن بریزید و دو طرف بورک ها را با حرارت ملایم سرخ کنید.

گردآوری:مجله اینترنتی نت سام