ترفند تشخیص طالبی و هندوانه شیرین

بهار و تابستان فصل میوه های خوش طعمی مانند هندوانه و طالبی است. اگر می خواهید یک هندوانه یا طالبی شیرین و آبدار خریداری کنید به شما پیشنهاد می کنیم با این ترفندها شیرینی و رسیدگی آنها را تشخیص دهید.

تشخیص رسیدگی و شیرینی هندوانه

معمولا بهترین علامت رسیدگی هندوانه تغییر رنگ پوست آن است. اگر دقت کرده باشید اغلب هندوانه های راه راه در قسمتی از پوست شان لکه بزرگ تغییر رنگ یافته ای دیده می شود که نشان دهنده سطح تماس پوست هندوانه با زمین است. اگر رنگ این قسمت سفید متمایل به سبز باشد، هندوانه نارس است اما اگر به رنگ زرد روشن متمایل به کرم باشد و خطوط هندوانه موازی و صاف و تیره تر باشد نشاندهنده رسیدگی میوه است. معمولا هندوانه های راه راه رسیده هرچه گردتر باشند شیرین تر و هر چه کشیده تر باشند آبدارتر هستند و هندوانه های با پوست مات از انواع براق آن بهترند.

در مورد هندوانه های بیضی با رنگ سبز کمرنگ که به هندوانه سفید معروفند هر چه رنگ میوه روشن تر و به سفیدی بزند، شیرین تر و آبدار تر هستند. اما انواعی از هندوانه هایی که رنگ سبز پررنگ دارند خیلی خوشمزه و ترد نیستند اما تخمه های خوبی برای برای بو دادن دارند.

روش دیگر برای تشخیص یک هندوانه خوب، توجه به دم یا همان ساقه متصل به هندوانه است. اگر دم هندوانه خشک باشد یعنی رسیده است اما اگر سبز باشد به این معناست که هندوانه زود چیده شده و نارس است.

هر چه هندوانه سبک تر باشد پوست نازک تری دارد و اگر در اثر ضربه زدن به هندوانه، صدای بم و خفه ای شنیدید آن هندوانه نارس و پوست کلفت یا خیلی رسیده و پوک است که بسته به فصل عرضه آن این موضوع قابل تشخیص است، اما اگر ارتعاشات ضربه وارده به پوست هندوانه در تمام بافت آن پخش شد نشاندهنده تردی و آبدار بودن هندوانه است.

یکی دیگر از راه های تشخیص هندوانه رسیده فشردن هندوانه بین دو دست است که لزوما باید زور بازو داشته باشید تا بتوانیدبا اعمال فشار و ایجاد شکافی در داخل بافت هندوانه متوجه تردی آن شوید.

تشخیص رسیدگی و شیرینی طالبی

طالبی رسیده این ویژگی ها را دارد

۱ – پوستی زبر دارد.

۲ – اگر آن را از نزدیک بو کنید، عطر خوبی دارد و بوی خوشایندی می‌دهد.

۳ – سر طالبی، آنجا که شبیه دکمه به نظر می‌رسد، اندکی نرم‌تر است (مواظب باشید همه قسمت‌ها نرم نباشد چون در این صورت احتمالا از رسیدگی هم گذشته و در حال ترشیدن است).

۴ – یا رنگی زرد و فقط اندکی متمایل به سبز دارد؛ یا زردی آن کمرنگ و کرم‌ مانند است.

۵ – خطوط آن سبز کمرنگ است (خطوط سبز با تیرگی بیشتر، معمولا نشانه ماندگی محصول در مغازه است).

گردآوری: مجله اینترنتی نت سام