حلوا ارده مناسب افطار

ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده به دست می آید. در حقیقت ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و به عبارتی صددرصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است. در واقع مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد.

هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده ۱۴ درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است؛ مصرف ۵۰ گرم از کنجد، ۲۵ درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می کند. مصرف آن کلسترول را کاهش می‌دهد.از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان‌درد و درد مفاصل هم مفید است.

حال که با خواص فراوان ارده آشنا شدید بهتر است برای این روزهای روزه داری غذایی مقوی و بسیار پر انرژی تهیه نمایید تا با خوردن آن در وعده افطار و یا حتی سحر انرژی مورد نیاز را برای کل روزتان کسب نمایید.

مواد لازم :

  • آرد گندم ۳۰۰ گرم
  • ارده ۱۸۰ گرم
  • گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم
  • پودر نارگیل ۲۰۰ گرم
  • شکر ۴۵۰ گرم
  • آب ۳۷۵ میلی لیتر
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپخوری
  • گلاب ۲ قاشق سوپخوری
  • هل ۱ قاشق چایخوری
  • خلال پسته و بادام پرک به میزان لازم (برای تزئین)

طرز تهيه:

آرد را در یک قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود و عطر آن بلند شود. بعد ارده را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و گردوی خرد شده و پودر نارگیل را اضافه و مخلوط کنید.

در شیر جوش یا قابلمه کوچک دیگری شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس گلاب و زعفران دم کرده و هل را اضافه کنید و پس از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.

شربت را به تدریج با مواد حلوا مخلوط کنید تا حلوا به غلظت دلخواه برسد (میزان مصرف شربت بسته به نوع آرد متفاوت است.)

حال می توانید حلوا را در ظرف مناسب ریخته و فرم دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید . و یا اینکه قالب دلخواهتان را انتخاب کرده ،داخل قالب را سلفون کشیده و نصف حلوا را درون قالب ریخته و روی آن را پودر پسته بریزید و با قاشق کاملاً صاف کنید. مابقی مواد حلوا را روی آن بریزید و روی آن پودر پسته بپاشید.روی قالب را بپوشانید

به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. پس از چند ساعت در ظرف مورد نظر برگردانید روی آن را مجدداً پودر یا خلال پسته بپاشید و اطراف آن را با بادام پرک تزئین کنید.

گردآوری:مجله اینترنتی نت سام