فیش اند چیپس انگلیسی

چیپس و ماهی (Fish and chips) خوراکی است که در اصل از بریتانیا می‌آید و یک غذای محبوب در فست فود هاست. همانطور که از نامش پیداست از سیب زمینی سرخ شده و فیله سرخ شده ماهی درست می‌شود. در همه فروشگاه‌ها و رستوران‌های برتانیا به راحتی می‌توان چیپس و ماهی را پیدا کرد. چیپس و ماهی غذای مشترک همه شهرهای بریتانیاست.

مواد لازم :

  • فیله ماهی  ۵۰۰ گرم
  • سرکه سفید  ۲ قاشق چای خوری
  • ماءالشعیر  ۳۰۰ میلی لیتر
  • عسل  یک قاشق سوپ خوری
  • آرد برنج (الک شده)  ۲۰۰ گرم
  • سیب زمینی (خلالی خردشده)  ۷۰۰ گرم
  • نمک  به مقدار لازم
  • روغن مایع  به مقدار لازم
 

 طرز تهيه :

ابتدا در ظرفی، فیله های ماهی را با سرکه و یک قاشق چای خوری نمک مخلوط کرده، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا ماهی کاملاً مزه دار شود. در این فاصله، ماءالشعیر و عسل را در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید. فیله های ماهی مزه دارشده را در آرد برنج غلتانده، به مخلوط ماءالشعیر آغشته کرده و سپس در آرد برنج بغلتانید. فیله ها را در قابلمه ای کوچک، حاوی روغن داغِ فراوان سرخ کنید (روغن جوش)، فیله های سرخ شده را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

food03-54
سیب زمینی ها را به مدت پنج دقیقه در ظرف شیشه ای حاوی آب و یخ به صورت درباز بریزید، سپس آن ها را آبکش کرده و به مدت ۳ دقیقه در قابلمه ای حاوی آبِ جوش و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بافتِ سطح خارجی آن ها کمی شکسته شود.
پس از این مدت، سیب زمینی ها را آبکش کرده و در ظرفی حاوی آب و یخ ریخته مجدد آبکش کنید.

پس از این مدت، سیب زمینی ها را به مدت پنج دقیقه در قابلمه ای کوچک، حاوی روغن داغِ فراوان سرخ کنید (روغن جوش)، سپس آن ها را آبکش کرده و روی حوله کاغذی بریزید تا روغن اضافی آن ها کاملاً گرفته شود.

ماهی و سیب زمینی سرخ شده را در ظرف موردنظر ریخته و سرو کنید.

نکته ها :

  • در انگلستان و ایرلند، پیش از سرو به طور سنتی نمک و سرکه بر روی چیپس و ماهی پاشیده می‌شود. بیشتر اوقات چیپس و ماهی با نخود و لوبیا، پیاز، خیار ریز شده، کلم بنفش و سس مایونز سرو می‌شود.

    گردآوری: مجله اینترنتی نت سام