همه چیز در مورد پنیر خانگی

اساسا پنیر نوعی پروتئین است که به صورت لخته شده از شیر گرفته می شود و مزیت پنیرها بر اساس میزان چربی شان نسبت به یکدیگر است. چربی لبنیات چون از نوع کلسترول است پس از نوع چربی بدی است، هرچه پنیر کم چرب تر باشد، مرغوبیت و ارزش تغذیه ای بیشتری دارد. پنیر سفید یا همان پنیر فتا مناسبتر از دیگر پنیرهاست زیرا چربی کمتری دارد. همچنین پنیر خامه ای طبیعتا به دلیل میزان چربی زیادی که دارد و به دلیل ترکیب شدنش با خامه، توصیه می شود که سهم کوچک تری در رژیم غذایی فرد داشته باشد. در این مطلب نکاتی کاربردی جهت نگهداری و تهیه پنیر سالم خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

ابتدا سه روش ساده تهیه پنیر بدون مواد مضر نگهدارنده توضیح داده خواهد شد:

روش اول :

مواد لازم:
شیر: یک کیلو
ماست: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:ابتدا شیر را بجوشانید. سپس شعله اجاق را کم کنید و ۴ قاشق ماست به آن بیفزایید. مدت ۷ دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود. بعد آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار داده‌اید، رد کنید و پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود. بعد پنیر را قطعه قطعه کرده، در آب نمک نگهداری کنید.

روش دوم :

طرز تهیه پنیر با سرکه:
مواد لازم:
شیر: یک کیلو
سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه: ابتدا شیر را حرارت دهید. وقتی شیر به جوش آمد، شعله اجاق را خاموش کنید. سپس ۳ قاشق سرکه به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا شیر بریده شود. سپس آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار داده‌اید، رد کنید. پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت جسمی سنگین روی آن قرار دهید تا آب آن خارج شود. سپس پنیر را قطعه قطعه کرده، داخل آب نمک نگهداری کنید.

روش سوم :

طرز تهیه پنیر با مایه پنیر:
مواد لازم:
شیر: یک کیلو
مایه پنیر: یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه: شیر را پس از جوشاندن از روی حرارت بردارید و بگذارید قدری خنک شود. به حدی که دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد. سپس مایه پنیر را در آن بریزید و بگذارید تا شیر به پنیر تبدیل شود (زمان لازم جهت تهیه این پنیر ۱۵ دقیقه است)‌.

home02-49

در ادامه نکاتی جالب جهت نگهداری و مصرف صحیح پنیر آمده است :

  • اگر پنیر را درون ماست بیندازید بسیار لذیذ می شود.
  • چنانچه پنیر را درون فویل آلومینیومی بپیچید، برای جلوگیری از خشک شدن آن موثراست .
  • اگر پنیر را میان پارچه ای که در سرکه انگورخیسانده اید قرار دهید، طعم و مزه خوبی خواهدیافت و ضمنا مدت زیادتری تازه خواهد ماند.
  • اگر پنیر شما نرم است و می خواهید سفت شود، آن را درون آب نمک جوشیده ولی سردشده بیندازید. هر چقدر مقدار نمک بیشتر باشدپنیر سفت تر می شود.
  • برعکس اگر پنیر سفت است و می خواهیدنرم شود آن را درون آب جوشیده بدون نمک بیندازید.
  • همچنین می توانید پنیر سفت را درون دوغ ، خیس کنید.
  • پنیری را که کپک زده است دور نریزید بلکه آن را درون ظرف در داری قرار دهید، چند حبه قند در آن بیندازید و سپس در ظرف را بگذارید بااین کار کپکها از پنیر جدا شده و سراغ قندمی روند. سپس در ظرف را برداشته ، پنیر را میل کنید و حبه قندها را بیرون بیندازید.
  • چنانچه برای تهیه بعضی از غذاها مانند پیتزابه پنیر رنده شده نیاز دارید قبل از رنده کردن پنیر، اندکی روغن روی رنده بمالید، به این ترتیب پنیر به رنده نخواهد چسبید و به آسانی شسته خواهد شد.
  •  اگر می خواهید پنیر دیر فاسد شود همیشه آن را در ماست یا آب ماست بیندازید.

    گردآوری: مجله اینترنتی نت سام