آش سبک مخصوص افطار

آش ماست غذای بومی سبزوار است . در این آش از هیچگونه حبوباتی استفاده نمی شود و به همین دلیل بسیار سبک و ساده و نیز مناسب سفره افطار می باشد. این یک آش سرد است و برای تابستان خیلی مناسب است و در سبزوار حتماً سر سفره افطار این آش وجود دارد. تنها سبزی که در این آش پخته می شود اسفناج است که اگر فصل اسفناج نباشد میتوان از برگ چغندر هم استفاده کرد. در سبزوار معمولا این آش همراه با کوکو سبزی سرو می شود.

مواد لازم :

  • رشته آش ۵۰۰ گرم
  • ماست پر چرب یک کیلو
  • اسفناج تازه خرد شده  ۵۰۰ گرم
  • تره تازه خرد شده  ۳۰۰ گرم
  • نعناع تازه خرد شده ۱۵۰گرم
  • پونه تازه خرد شده (در صورت تمایل ) ۱۰۰ گرم
  • سیر ساطوری شده (در صورت تمایل ) ۳ تا ۴ حبه
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهيه:

اسفناج را شسته و خرد مي‌كنيم و با كمي آب روي حرارت مي‌گذاريم تا نيم‌پز شود.

رشته را به آن افزوده و هم مي‌زنيم، پس از اینکه رشته پخته شد ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. تره و نعنا خرد شده را همراه با ماست زده شده به آن اضافه كرده و هم مي‌زنيم تا يك‌دست شود.

نمك و فلفل را اضافه کرده و هم مي‌زنيم. آش شما آماده سرو است.

نکته :

  • پس از اضافه کردن رشته حرارت باید متوسط باشد و آش را باید به آرامی هم بزنید. هنگامی که رشته ته نشین شد، نشانه پختن آن است .
  • اگر ماست پرچرب دردسترس ندارید می توانید یک کیلو ماست معمولی آب گرفته شده را با ۲۰۰ گرم خامه مخلوط نمایید.
  • بهتر است مقدار تره همیشه دو برابر نعناع باشد تا طعم آش به تلخی نزند .

گردآوری:مجله اینترنتی نت سام