روش نگهداری چای

چای و قهوه از متداول ترین نوشیدنی های ما ایرانی ها هستند. البته بیشتر ما در فرهنگ امروزمان، نوشیدن چای را به قهوه ترجیح می دهیم و از قهوه، بیشتر برای پذیرایی در میهمان های رسمی مان استفاده می کنیم… به هر حال اگر طرفدار چای باشید ، باید اطلاعات کافی و مناسبی درباره نحوه نگهداری این محصولات داشته باشید تا بتوانید چای خود را در بهترین شرایط و با کمترین تغییر در عطر و طعم، نگهداری و آماده نوشیدن کنید.

گذاشتن بسته یا ظرف چای در کنار سماور بدترین روش نگهداری آن است. اگر هیچ چاره ای ندارید، چای مورد نیاز برای دو یا سه روزتان را درون ظرفی بریزید و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا با گرما، نور و رطوبت کمتری در تماس باشد و عطر آن نیز خارج نشود.

  • بهتر است چای خشک را در ظروف دربسته شیشه ای یا چینی نگهداری کنید به این ترتیب علاوه بر این که عمر مفید چای را حفظ کرده اید، عطر آن هم دیرتر می پرد و خواصش ماندگارتر خواهد بود.
  • فراموش نکنید گرما، رطوبت و نور دشمنان اصلی کیفیت و مانایی چای است. ظروف و بسته های چای را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید.
  • بوی مواد خوراکی دیگر به خصوص مواد تند به راحتی به چای خشک سرایت می کند و عطر آن را تغییر می دهد. از قراردادن چای در کنار سبد نگهداری پیاز و سیر خودداری کنید.
  • چای هم مثل خیلی مواد خوردنی دیگر تاریخ انقضا دارد. انواع متفاوت آن اگر به درستی نگهداری شود از ۱۸ ماه تا دو سال با توجه به نوع شان خواص خود را حفظ می کنند. به تاریخ مصرف بسته دقت کنید و از انبار کردن بیش از نیاز آن خودداری کنید.

۳ نکته برای نگهداری از چای کیسه ای

  • چای های فوری کیسه ای فقط برای مواقع ضروری و مسافرت ها تولید شده اند، بنابراین خریدن چند بسته از آنها و نگهداری شان در منزل کار معقولی به نظر نمی رسد.
  • بعد از بازکردن بسته بندی چای های کیسه ای، حتما چای ها را با بسته بندی شان درون نایلونی قرار دهید و در آن را محکم گره بزنید. از آنجا که چای های کیسه ای پیش از مصرف، شسته نمی شوند، امکان نشستن گردوغبار روی آنها و انتقال آلودگی به لیوان آب جوش وجود دارد
  • چای های کیسه ای به سرعت بوی محیط را به خود می گیرند، بنابراین از رها کردن طولانی مدت آنها در محیط های باز و بدون بسته بندی اصلی شان (به خصوص در کنار خوراکی های بودار) خودداری کنید.

 

گردآوری:مجله اینترنتی نت سام