نان شکم پر

نان شکم پر یکی از پیش غذاهایی است که برای میهمانی های رسمی بسیار مناسب است. این بار نان شکم پر را با خمیر جادویی درست کرده و میهمانان را سورپرایز کنید. این غذا را میتوانید به عنوان یک شام متفاوت و لذیذ نیز سرو نمایید.

مواد لازم :

  • گوشت چرخ کرده                 ۱۵۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی                   یک قاشق غذاخوری‌
  • قارچ خرد‌شده                       ۴ تا ۵ عدد
  • جعفری خرد شده                  ۳ قاشق غذاخوری
  • پیازداغ                                 ۲ قاشق غذا‌خوری
  • زرده‌تخم‌مرغ                         یک عدد
  • کره آب شده                        ۲ قاشق
  •  روغن                                 یک قاشق غذاخوری
  • ذرت و نخود پخته شده          نصف فنجان
  • نمك و فلفل سیاه                به ميزان لازم

مواد لازم جهت تهیه خمیر :

  • آرد                                    ۲ لیوان
  • خمیر مایه                         یک قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ                            یک‌عدد
  • روغن                                ۴ قاشق غذا خوری
  • نمک                                 یک چهارم قاشق چایخوری
  • شکر                                یک قاشق مرباخوری
  • شیر یا آب ولرم                  یک لیوان سر خالی

طرز تهيه خمیر جادویی:

پودر خمیر مایه و شکر را با چند قاشق شیر گرم مخلوط کنید و چند دقیقه صبر کنید تا عمل آمده و پف کند.

سپس بقیه شکر، نمک، تخم‌مرغ و روغن را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید. خمیر مایه آماده شده را با مقداری آرد مخلوط کنید و به مواد خمیر اضافه کنید.

آرد را کم‌کم اضافه کنید و با دست خمیر را مخلوط و ورز دهید. خمیر را درون کیسه پلاستیکی بگذارید و یک‌ونیم ساعت به آن استراحت دهید تا پف کرده و حجم آن دو برابر شود.

این خمیر را می‌توانید تا چند روز در یخچال نگه دارید و چون سبک و لطیف است می‌توان با آن انواع غذا‌ها مانند پیراشکی، نان پیتزا، نان شکم‌پر، انواع کلوچه و نان فانتزی تهیه کنید. به همین دلیل به آن خمیر همه‌کاره یا خمیر جادویی می‌گویند.

طرز تهيه مواد داخل نان :

پیازداغ را در ماهیتابه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید و گوشت را در آن تفت دهید. بعد به ترتیب رب‌گوجه، قارچ، ذرت، نمک، فلفل و جعفری را افزوده و مخلوط کنید.

از خمیر جادویی دو تکه به اندازه یک نارنگی بردارید و روی سطح صاف را آرد بپاشید و با وردنه خمیرها را جدا به قطر چند میلی‌متر باز کنید و کف یک قالب را کمی چرب کنید و یکی از خمیر‌های باز شده را کف قالب جای دهید.

مواد سرخ شده را روی سطح آن بریزید و خمیر باز شده دیگر را روی مواد پهن کنید و اطراف دو لایه خمیر‌ها را با دست به هم بچسبانید و کره آب شده را روی آن بریزید و با زرده تخم‌مرغ و کنجد روی آن را کاملا بپوشانید.

فر را از قبل گرم کنید و قالب را در فر قرار دهید. حرارت لازم ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد و مدت زمان پخت نیم ساعت است.

گردآوری:مجله اینترنتی نت سام