چلوگوشت هویج تبریزی

نذری دادن از آدابی است كه از دیرباز در میان ایرانیان رواج‌ داشته و به‌ خصوص در مراسم سوگواری بزرگان مذهبی نظیر تاسوعا و عاشورا مردم اعتقاد فراوانی به طبخ غذایی خاص و پخش كردن آن در میان اطرافیان از همسایگان گرفته تا خانواده‌های نیازمند دارند.

در تبریز نیز یک غذای لذیذ تهیه می شود به نام چلو گوشت هویج ، که این غذا را با گوشت‌های قیمه‌شده و هویج رنده‌شده فراوان می‌پزند و البته با برنج به عنوان نذری پخش می‌کنند.

مواد لازم این مطلب برای ۱۵ نفر آماده شده است . در صورت نیاز تهیه برای تعداد بیشتر مواد را افزایش دهید.

مواد لازم :

  • گوشت گوسفند              یک و نیم کیلو
  • پیاز درشت                    سه عدد
  • هویج                           یک کیلو
  • رب گوجه‌فرنگی              ۲ قاشق سوپخوری
  • زعفران                         نیم مثقال
  • زردچوبه                        به میزان لازم
  • نمک  و فلفل قرمز           به میزان لازم
  • آب لیمو ترش                 نصف فنجان
  • گلاب                           به مقدار خیلی کم

طرز تهيه :

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید. فلفل، نمک و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. سپس گوشت را که از قبل به صورت قیمه خرد کرده‌اید به آن بیفزایید و خوب تفت دهید و بعد حدود یک لیتر آب روی آن بریزید.
در این فاصله هویج را به صورت کبریتی بسیار نازک خرد یا با استفاده از رنده مخصوص خلال درشت کنید. سپس آن را با مقداری نمک و روغن روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا هویج کاملاً سرخ شود.

سپس زعفران دم کرده را به هویج بیفزایید. آن گاه هویج را در خورش بریزید تا چند جوش بزند. در پایان، آب لیمو ترش را نیز اضافه نمایید.

برنج را جداگانه برای ۱۵ نفر آبکش کرده و دم بگذارید و وقتی در ظرف می‌کشید روی برنج از مخلوط خورش گوشت و هویج بیفزایید و بعد روی آن، برنج زعفرانی اضافه کنید.

نکات :

  • در صورت تمایل به این خورش می‌توانید کمی هم شکر اضافه کنید.

گردآوری:مجله اینترنتی نت سام